Ryhmät

Cuuri ohjaa monenlaisia kehotietoisuuteen tähtääviä harjoitteita, joista useimmat pohjaavat joogan harjoituksiin.  Jooga on yleisnimike harjoitteille, jotka ovat samalla mieltä rauhoittavia (keskittyminen) että kehoa terapioivia (lisäävät hallintaa, voimaa ja notkeutta) ja lisäävät hyvinvointia. Kaikkia tämän sivun tunteja voi varata myös yksityistuntina / omalle ryhmälle.

Astangajooga

Astanga on hieno, jokaiselle sopiva joogalaji. Harjoitus on terapeuttinen ja asennot tehdään aina tietyssä järjestyksessä ensin seisoen ja sitten istuen. Järjestystä muokataan tarpeen vaatiessa. Kaikkien asentojen perustassa (tristhana) yhdistyy hengitys-katse-liike, jolloin mieli rauhoittuu vaikka keho tekee. Cuurin Maarit on yli 20 vuotta itse joogannut, kokenut joogaohjaaja: Opiskellut joogaa Intiassa (Mysore).

*

PALVELUT:

1.

Astangajooga

2.

Rentoutuminen, palautuminen

3.

Kasvojooga

4.

Joogapilates

jooga6_edited.jpg

Astanga, alkeiskurssi

Vuoden viimeinen joogan aloituskurssi. Tällä kurssilla opetellaan joogan perusasioita: hengityksen ja liikkeen yhdistämistä sulavaksi asentosarjaksi. Jaksolla opetellaan astangajoogan alkua eli seisomasarjaa. Kurssia varten ei tarvitse osata mitään tai pystyä mihinkään. Kurssilla opetellaan harjoitusta oman kehon sen hetkisellä pystymisellä käyttäen myös joitain apuvälineitä. Opettaja antaa vaihtoehtoja asennoille tarpeen mukaan. Kurssi sopii kaikille omasta kehollisuudesta kiinnostuneille. Ryhmä max. 12 henkilöä.

Jakso: 5*60 min (alkaa ti 30.11.2021)

Aika tiistai klo 18.30 - 19.30

30.11. - 28.12.2021

Paikka Hyvä Vire-studio (Lpr keskusta)

Ilmoittautuminen jaksolle: tästä + hoitotarjous 

Hinta: 75 €/koko jakso

Kenelle Jokaiselle, joka haluaa

-harjoitella osaavassa ohjauksessa

-oppia joogaa sekä kehollisuutta

-esim. palata takaisin harjoitteluun katkon jälkeen.

Leg Stretch_edited_edited_edited.jpg

Astanga, Mysore-tunti

Harjoittelua ja opetusta henkilökohtaiseen tahtiin. Tällä tunnilla jokainen opettelee omaa joogaharjoitusta omaan tahtiin. Mitään ei tarvitse suorittaa, mihinkään ei tarvitse "pystyä" vaan tunneilla opetellaan harjoitusta huomioiden juuri sen hetkiset omat kyvyt ja haasteet. Tunti sopii jo hieman jooganneelle, esim. Cuurin ohjatun joogajakson käyneille. Ryhmä max. 12 henkilöä.

Jakso: 12*90 min 

Aika tiistai klo 17-18.30

2.11.2021 - 24.1.2022 

Paikka Hyvä Vire-studio (Lpr keskusta)

Ilmoittautuminen jaksolle: tästä + hoitotarjous 

Hinta: 160 €/koko jakso, 20 € /kerta

Kenelle Jokaiselle, joka haluaa

-harjoitella osaavassa ohjauksessa

-oppia ja edetä omaa tahtia

-esim. palata takaisin harjoitteluun katkon jälkeen. 

Rentoutuminen, palautuminen

Rentoutuminen ja palautuminen on terveydelle tärkeää. Palautumista tarvitsee sekä ajatteleva mieli että fyysinen keho. Meissä on tähän tarkoitukseen täysin automaattisesti toimivat mekanismit - unen aikaiset mutta myös pitkin päivää itsestään tapahtuvat toiminnot. Suuren tai pitkittyneen kuormituksen äärellä nämä mekanismit voivat kuitenkin häiriintyä. Kehollisten rentoutuskeinojen opetteleminen on hyvä ja jokaiselle arkeen sopiva tapa edesauttaa omaa palautumistaan. Keinot ovat lempeitä ja jokainen pystyy oppimaan niitä.

EFT.png

Rentoutuminen, palautuminen

Jakso, jonka aikana opetellaan tunnistamaan rentous ja palautuminen (vireystila) itsessä kehollisena. Tunneilla opetellaan erilaisia tutkittuja rentoutumisen menetelmiä (kehollisia harjoitteita), jotka vaikuttavat autonomiseen, itsenäisesti  toimivaan hermostoon. Jakso sopii kaikille omasta palautumisesta kiinnostuneille, varsinkin stressaantuneille. On myös todella hyvä "after-work" ennen viikonloppua. Jakso on kurssimainen ja seuraava kertaa pohjautuu edelliseen. Eteneminen tapahtuu ryhmää ja yksilöitä kuunnellen, joten jaksolle ei voi osallistua irtotunneille. Ryhmä max 10 hlöä. 

Jakso:  4*90 min (ilmoittautuminen on päättynyt)

Aika perjantai klo 17-18.30

pe 12.11 / 19.11. / 3.12. / 10.12

Paikka Hyvä Vire-studio (Lpr keskusta)

Ilmoittautuminen: tästä + hoitotarjous

Hinta: 120 € /jakso 4*

Kenelle Jokaiselle, joka 

-tuntee jatkuvaa ylivireyttä ja haluaa irti stressistä

-tuntee alivireyttä eli jatkuvaa väsymystä, jaksamattomuutta 

-haluaa oppia kehollisia rentoutusmenetelmiä työkaluksi omaan arkeen.

Kasvojooga & Muut tunnit

Kasvojoogan ydinajatuksena on helpottaa ilmelihasten kireyksiä (rentouttaa) sekä estää lihasten laiskistumista (vahvistaa).  Harjoitteissa sekä hierotaan, venytetään että vahvistetaan kasvojen lihaksia. Osa harjoitteista on suunnattu kaulan, niskan sekä kallon kireyksiin. Cuurin Maarit on koulutettu kasvojoogaohjaaja sekä fysioterapeutti.

Tällä hetkellä kasvojoogaa ohjataan vain tilaustunteina yksityisille & ryhmille.

Voit tilata myös astangaa , joogapilatesta sekä rentoutusta tilaustuntina. Ryhmähinnat löydät hinnat-sivulta.

kasvojooga.png

Kasvojooga

Kasvomme heijastavat elämäämme ilmein ja mielialamme näkyy kasvoillamme. Ilmeet syntyvät kasvojen ilmelihaksilla. Kasvoillemme voi jäädä jännityksiä tottumuksista tai kehon tuntemuksista johtuen, mutta ilmelihakset voivat myös heikentyä. Kun näitä lihaksia sekä vahvistetaan että rentoutetaan, muuttuu sekä ilmeemme että mielialamme. Kasvojoogan harjoitteissä käydään läpi myös kaulan ja niskan harjoitteita, sekä vagushermon harjoitteita.  Tällä hetkellä kasvojoogaa ohjataan ja opetetaan vain yksityistunteina / tilausryhmille. Jo yksi kerta on opettavainen, mutta parasta on aina muutamien tuntien / pienen sarjan mittainen jakso.

 

Ryhmien ja yksityistuntien hinnat löydät Hinnat-sivulta

JoogaPilates

JoogaPilates on erinomainen kehotietoisuutta lisäävä harjoite, joka yhdistää hienolla tavalla joogan ja pilateksen hyötyjä. Rauhalliset liikkeet opetellaan tekemään tarkasti ja hallitusti. JoogaPilates vähentää tutkitusti  tuki- ja liikuntaelinvaivoja ja sopii esim. selkäkipuiselle. 

Joogapilatesta voi varata myös yksitystuntina / omalle ryhmälle. Lue lisää....

Nimetön suunn.malli - 2021-08-03T192133.844.png

JoogaPilates, Lpr keskusta

Tulossa 2022

Suullisesti ohjattu joogapilatesharjoitus. Tällä tunnilla harjoitellaan lempeää kehon hallintaa erilaisissa liikkeissä. Harjoittelulla lisätään myös liikkuvuutta. Liikkeet tehdään hitaasti ja oman kyvyn mukaan. Tunti päättyy lyhyeen ohjattuun rentoutukseen. Tunti sopii kaikille.

Kevät 2022 (Ryhmätunti tulossa)

KOKEILUTUNTI 24.11.2021 klo 17.30-19

Paikka Hyvä Vire-studio (Lpr Keskusta)

Hinta 15 €/hlö (maksu: kortti tai tyhy-saldo)

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Kenelle Jokaiselle, joka haluaa

-tutustua oman kehon liikkeeseen ohjatusti

-lisätä kehotuntemusta ja liikettä kehossa

-rauhoittaa mieltä 

-edistää terveyttä (harjoitus vähentää esim. selkäkipuja)