top of page
Hoito2,b.png
Ryhmä1_edited.jpg

Ryhmät, yritykset

Ohjaan omia sekä tilausryhmiä. Ryhmä voi olla lähitapaaminen tai etäryhmä verkossa. Tällä sivulla muutama idea sisällöstä. Räätälöin sisällön aina ryhmälle sopivaksi. Ota yhteys ja suunnitellaan juuri Sinun ryhmällesi sopiva sisältö. Hinta riippuu ryhmän koosta ja ohjauskertojen määrästä sekä tilavuokrasta.

Harjoittelemme kehotietoisuutta, opettelemme säätelemään oloamme ja antaudumme nauttimaan lempeästä liikkeestä. Sinulla on aina lupa olla juuri sellainen kuin olet - myös ryhmässä!

Unettomuus.png
Uniryhmä - unettomuuden lääkkeetön hoito

Unettomuus ja nukkumisen ongelmat alentavat elämänlaatua ja heikentävät terveyttä monin tavoin. Unettomuutta voi hoitaa lääkkeetömästi. Tämä on suositeltavaa, sillä unilääkkeet "keventävät unta" (syvän unen vaihe).

 

Uniryhmä on 6-8 tapaamisen kokonaisuus ja toteutuu verkkoryhmänä. Osallistua voi siis koko Suomesta. Uniryhmän voi myös tilata omalle ryhmälle tai yrityksille.

 

Uniryhmän menetelmät ovat lääkkeettömiä terapiamenetelmiä (CBT-I - cognitive behavioural therapy for insomnia). Ohjaajat ovat aina Uniliiton perehdyttämiä terveydenalan ammattilaisia.

 

CBT-I Uniryhmässä opetellaan erilaisia harjoitteita ja kokeillaan muutoksia omaan toimintaan. Jakso sisältää myös psykofyysistä erikoisosaamista. Ryhmässä mm.

* Perustiedot unesta ja unen hoidosta suhteessa omiin nukkumiskäytäntöihin. 

* Uni-valve-rytmin tasaaminen. 

* Yli- tai vireystilan tunnistaminen ja sen säätely.

* Ravinnon ja liikunnan tärkeys unelle.

* Tunteiden, ajatusten ja stressin havainnointi.

* Omien unettomuutta ylläpitävien mekanismien tunnistaminen ja käsittely. 

Alkamassa olevat jaksot löydät nettisivulta Kurssit.

Ole yhteydessä ja kysy lisää...

Ryhmän hengityshetki.png
Hengähdyshetki - helpotetaan oloa hengittäen

Voit tilata ryhmällesi hengähdyshetken, jonka aikana keskitytään nimenomaan hengitykseen.  

Hengityshetken alussa on miniluento hegityksestä ja sen terveysvaikutuksista. Pieni hengitystesti ilman laitteita. Tämän jälkeen tehdään erilaisia kehoon ja mieleen vaikuttavia hengitysharjoitteita: osa istuen, osa makuulla. 

Voit myös varata minijakson (2 tai 3 *), joka sisältää hieman enemmän tietoa hengitksen terveysvaikutuksista, muutaman erilaisen hengitystestin (eri kerroilla) sekä suuremman määrän harjoitteita sekä näiden kertausta. 

Hengityshetken harjoitteet hyödyttävät sekä työpäivää että omaa arkea, sillä arjen tiimellyksessä hengittämme helposti liikaa (~hyperventilaatio) ja se on terveydelle haitallista. Kun opimme hengittämään sopivasti, menee kaikki "hyvässä hengessä" (kyllä, tällä kaksoismerkitys).

Ole yhteydessä ja kysy lisää...

Ryhmän rentoutushetki.png
Paineita purkava rentoutushetki

Voit tilata ryhmällesi rentoutushetken, jonka aikana harjoitellaan lempeitä mutta hermostoa tutkitusti rentouttavia, erilaisia liikkeitä tai liikesarjoja. Opettelemme hermostollista säätelyä ~vagusaktivaatio. Voimme olla hetken erilaisissa ns. lepuutusasennoissa, jotka edistävät rentoutumista. Lopussa harjoitus, jossa rentoutetaan koko keho ns. progressiivisella rentoutusmenetelmällä ~ Jacobsonin metodi. 

Ryhmän sisältö räätälöidään aina kyseisen ryhmän tarpeisiin sopivaksi. Rentoutumisen keinoja on todella monia.

Rentoutushetken harjoitteet hyödyttävät sekä työpäivää että omaa arkea, sillä oman olon (stressi-rentoutusvaste) säätely on tärkeä taito. Harjoitteet aktivoivat vagushermoa ja saattavat kehominää sopivaan vireystilaan.  

Ole yhteydessä ja kysy lisää...

Ryhmän lempeäliikehetki.png
Jännitteistä eroon lempeällä liikkeellä

Voit tilata ryhmällesi oman lempeän liikehetken, jonka aikana tehdään erilaisia kehoa sekä virkistäviä että rentouttavia liikkeita yhdistäen niihin oma hengitys. 

Liikehetki voi myös olla joogapainotteinen hetki tai muutaman kerran sarja, jonka aikana harjoitellaan lempeästi jooga-asanoita. Jos haluat tarjota ryhmällesi lempeää selkäystävällistä liikettä, on joogapilates hyvä vaihtoehto. Joogapilates on UKK-insituutissa kehitetty selkäystävällinen harjoittelumuoto. Myös sitä voi tilata pienen jakson. 

Ryhmän sisältö räätälöidään aina kyseisen ryhmän tarpeisiin sopivaksi. Liikkeitä ja asentoja sovelletaan jokaiselle sopiviksi.

Lempeän liikehetken harjoitteet hyödyttävät sekä työpäivää että omaa arkeä, sillä olemme staattisissa asennoissa pitkään (mm. istuen) ja olemme myös jännittyneitä (mielen kuormitus). Lempä liike purkaa jännitystä ja on hyvä palautumisenkeino niin keholle kuin mielelle.  

Ole yhteydessä ja kysy lisää...

bottom of page