top of page
Psykofyysinen fysioterapia Lappeenranta Cuuri
Profiili,3.png

On hassua, että totumme kaikkeen, myös kärsimyksiin ja vaivoihin kuin emme "muistaisi", että oloaan voi kohentaa. Muistutan: Aina voi hoitaa ja helpottaa, vaikkei kaikkea voisikaan parantaa.

Psykofyysisen fysioterapiaosaamisen lisäksi koen muutamia asioita tärkeäksi ja näitä olen opiskellut lisää. Koulutuksiani näet tällä sivulla. Painotan itse terapiaosaamistani näissä: 

 

Rentoutusterapia: Opinnoissa ajat sitten oivalsin, miten monihaarainen asia "stressi" on ja miten monin tavoin sitä voi koettaa taklata.

Unettomuus. Unettomuushäiriö on ikävä vaiva, josta moni kärsii. Nykyterapiassa suosimme unettomuuden lääkkeetöntä hoitoa, johon olen erikoistunut ja opiskelen lisää. Osaamani lääkkeetön terapia on nimeltään CBT-I menetelmä.

Long-Covid kuntoutus. Tämä on aikamme uusi vaiva. Long Covidin oireet voivat olla moninaiset ja tästä syystä kuntoutus eroaa "perinteisestä" fysioterapiasta ja edellyttää erikoisosaamista ja koulutusta aiheeseen.

Arpien käsittely: Yllättävän monen kehovaivan taustalla on kiristävä arpi. Arven, pienenkin, kiristävä vaikutus voi ulottua kehossa kauas itse arvesta. Kehollinen kiristys vaikuttaa myös mielen tasolla. Arpia (vanhojakin) voi käsitellä.

 

Olen jatkuvasti kiinnostunut tutkimaan ja ymmärtämään: Mitä ja miksi ihmisen keho-mieli tasolla tapahtuu. Tässä työssä tarvitaan ymmärrystä itsestä, ennenkuin voi ymmärtää toista. Palutumista varten tarvitaan Turvaa. Lempeyttä. Hengittämistä. 

 

-------------------------------------------------------

Matkani psykofyysiseksi fysioterapeutiksi alkoi kauan sitten, kun aloin itse tulla kehotietoiseksi joogan kautta. Kehoon keskittyneissä harjoitteissa tunsin aivan uudenlaisen minä-kokemuksen. Itselläni oli taustalla vuosia kestäneet vaikeat alaselän kivut, joihin masennuslääkkeet kun muuta ei enää keksitty. Kehomieli harjoittelun kautta (jooga) alkoivat oireeni ja krooniset kivut kadota, loppulta kokonaan. Tämä herätti kiinnostukseni keholliseen terapiaan.

 

Kaikki alkoi siis joogasta. Joogaan edelleen joka aamu (jo 25 vuotta) ja tietenkin opetan joogaa. 

Tavataan hoitopäivänäsi tai ryhmissä!

Maarit

Cuurin Maarit

Terapiaopinnot & koulutus:

*Erikoistuminen: Psykofyysinen fysioterapia 

*Peruskoulutus: Fysioterapeutti

-----------------------------------------------

*2024: Uniterapeutti-opinnot ja lisää traumaopintoja

*ME/CFS ja LongCovid-kuntoutus

*CBT-I: unettomuuden lääkkeetön hoito

*Traumaopinnot: trauman ymmärrys 

*Hoitava Hengitys HB® -ohjaaja

*EFT - taso 1

*Sovellettu rentoutus (Jacobsonin menetelmä)

*Jännittäjäryhmän ohjaaja

*Neurosonic-koulutus

*NLP-peruskoulutus

Olen ms koulutettu:

*Rentoutusohjaaja

*Joogapilates-ohjaaja 

*Kasvojoogaohjaaja

*Astangajoogaohjaaja

*Ayurvedan perusteet

*Vegan Health Coach

Aiempi ura & koulutus: 

*Kauppatieteen maisteri (tietojohtaminen, johtaminen & organisaatiot)

*Ravintolan johtaminen

*Matkailumerkonomi (nyk.restonomi)

___________________

Elämänkokemukseni on värikäs: olen asunut Tukholmassa 20 vuotta, seikkaillut Intiassa joogaopinnoissa, matkaillut ympäri maailmaa, ihmetellyt ihmissuhteita. Kokenut riemukkaita iloja ja syviä suruja. Hyvää ja huonoa. Pitkää kipua ja helpotusta.

 

Urahistoriani on laaja. Olen palvellut vuosikymmeniä merellä. Olen työskennellyt kahden suuryrityksen henkilöstöpäällikkönä. Olen "lukenut lakia"  (yritysjuridiikka), opiskellut ryhmädynamiikkaan (psykologia: ihmisen käyttäytyminen ryhmässä). Ymmärrän täysin työmaailman kuormituksen.

Olen äiti. Luonteeni on iloinen ja avulias. 

Rakastan eläimiä ja luontoa. Olen myös vegaani.

Tykkään mönkiä luonnossa: villiyrtit ja sienet.

Punainen lankani on koettaa keskittyä aina enemmän hyvään, positiiviseen ja osata olla kiitollinen.

Contact
Profiili,4.png

Ole yhteydessä

Mikäli Sinulla on kysyttävää tai et osaa valita sopivaa palvelua, ole yhteydessä. Mietitään juuri Sinun tilanteeseesi sopiva vaihtoehto. Huomioi, etten vastaa asiakkaan terapiahetkellä (laita tekstiviesti).

Pidetään Sinusta huolta!

Cuurin ottaa vastaan Lpr,Kanavansuu. Palvelen myös sekä keskustassa: Terapiatalo Noste.

Puh. 040-748 1842 (soittoaika 9-18, vastaan jollei asiakasta.)
S-posti: cuuri.posti@gmail.com

Kiitos viestistäsi

bottom of page