top of page

Joogaa joka päivä

Tällä sivulla on lisää tietoa heinäkuun kesäjoogajaksosta.

Woman in Lotus Pose
Kesäjooga
Joogaa joka päivä
30 päivää

Ihana kesäjakso, jonka aikana opetellaan joogaamaan joka päivä. Miksi näin pitkä jakso? Oletko kuullut, että uuden tavan juurruttaminen kestää 21 päivää. Tavan juurtumisessa ei ole mitään hokkuspokkusta. Pointti on se, että jotain toistetaan niin kauan, että tästä tulee tottumus. Tapa juurtuu kehoomme ja muistiimme vain toistamalla (hermosto/mieli).

Tällä jaksolla minä annan sinulle pitkän joogakokemukseni osaamista, tarjoan oivalluksia ja kerron monia käytännön pikku kikkoja. Ohjaan myös harjoitteita kerran viikossa. Sivun lopussa näet aiempien jaksojen palautetta. 

Mitä tämä jakso on:

Tämä on 30 päivän opetusjakso. Alussa on starttiviikoloppu, johon osallistuminen on valinnaista. Tämän jälkeen aletaan joogata joka päivä. Harjoittelusi tueksi on päivittäinen livelähetys (zoom).

Liveissä saat:

-tietoa joogan kahdeksasta osasta eli muutakin kuin asana

-teet oivalluksia itsestäsi oman harjoituksen kautta

-saat käytännön vinkkejä haasteisiin

-voit myös esittää kysymyksiä sekä ajatuksiasi.

 

Jaksolla on joka viikko vaihtelevia ohjattuja harjoituksia, mm:

-ohjattu asanaharjoitus (keho)

-hengitysharjoituksia (kehomieli)

-keskittymistä eri keinoin (mieli).

 

Jakso on täynnä omaa oivallusta omasta kehomielen toiminnasta joogan työkalun avulla. Teet jakson harjoitteita ohjeiden mukaan, mutta kukaan ei "kuulustele", jätitkö tekemättä. Tässä on vastuu Sinulla.

 

Mitä tämä jakso ei ole:

Tämä ei ole varsinainen asanakurssi. Jos olet kiinnostunut oppimaan vain asanoita, ilmoittaudu seuraavalle joogajaksolle elokuussa.

Kenelle jakso sopii:

Jakso sopii mainiosti kenelle tahansa perinteisestä joogasta kiinnostuneelle. Jakso sopii jokaiselle, joka haluaa oppia ns. itsesäätelykeinoja eli tapoja rauhoittaa ja palauttaa itseään sopivaan kehomielentilaan. Jakso sopii myös Cuurin aiemmpien virtuaalijakson käyneelle, sillä kurssi on uusitunut ja sisältää erilaisia harjoitteita kuin aiemmin. 

Tarvitseeko aiempaa joogakokemusta:

Ei tarvitse. Mutta tällöin on hyvä ymmärtää, että jakso ei ole varsinainen asanakurssi!

Mitä jaksolla tapahtuu:

Jakso koostuu alun starttiviikonlopusta, jonka jälkeen joogataan joka päivä 4 viikon ajan erilaisia harjoituksia (saat ohjeet liveissä). 

Starttiviikonloppu on la-su 2.-3.7. klo 13-15 (Hyvä Vire -studio, LPR)

Näiden 4 tunnin aikana harjoitellaan suullisesti ohjattua joogaharjoitusta. Saat fyysisiä käytännön vinkkeja, ehkä eri tapoja tehdä sama asento. Lisäksi saat vinkkejä seuraavaa 4 viikon jaksoa varten.

Joogataan joka päivä 4.-31.7. (verkkolive: zoom)

Nämä 4 viikkoa jakautuvat eri viikkoteeemoihin.  Viikon aihe jakautuu päiväosiin, joita käsitellään päivän (~30min) livessä.  Liveajat vaihtelevat (arkisin iltaisin, viikonloppuisin aamupäivällä. Jos liveaika ei aina sovi, jää käyttöösi tallenne (1kk ajaksi). Liveissä on myös 1-2 kertaa viikossa vaihtuva ohjattu harjoitus.

 

Viikkoteemat:  

1.Aika ja paikka (missä ja miten harjoitella)

2.Eri tapoja harjoitella (hengitys, keskittyminen, katse, asento, asenne)

3.Harjoituksen esteet (oma mieli, ympäristö)

4.Joogin ravintoympyrä (on enemmän kuin ruoka ja juoma)

 

Saat jakson aikana runsaasti ohjeita ja vihjeitä harjoitteluusi.  Kokeilet eri tapoja harjoitella, ja opit että turhan usein hyvän rutiinin romuttaa se, että lähdemme liian ahnaasti liikkeelle. Keho ei jaksa (kipeytyy), mieli ei jaksa (ei huvita). Yksi päivittäisen joogan avain on se, että lähdetään liikkeelle hitaasti ja pienin askelin. Opetellaan asioita itseä kuunnellen ja opetellaan luottamaan prosessiin, joka on toiminut vuosituhansia. 

Olen ohjannut päivittäistä joogaa vuosia omassa joogasalissani (Padma Shala-sali, joka on nyt toimintana nimellä Cuuri, salia ei enää ole). Olen myös pitänyt vastaavanlaisia verkkojaksoja. Tässä verkkojaksoista saamaani palautetta:

"Oikein hyvä juurruttaja tämä oli minullekin, vaikka en alunperin mikään joogaaja ollutkaan. Olen tottunut muutenkin omatoimiseen tekemiseen, joten se ei ollut kynnyskysymys."

 

"Tosi paljon uusia juttuja on tullut. Muistutuksia myös vanhoista, jotka olin unohtanut."

 

"Kiitos, ihan mahtavat 3 viikkoa." Aiemmin 3vk jakso on nyt muutettu neljäksi, että päivittäiset livet pysyvät lyhyinä. Asiaa tulee sen verran.

 

"Itselle uutta ja kiinnostavaa nämä ruokajutut. Joogasta olen toki lukenut ja tietoa on ollut, mutta tässä mukavasti kompaktina."

 

"Into on minulla kyllä kasvanut tämän jakson kautta."

 

"Hyvä jakso. Toivon tälle jatkoa, niin että muutkin voi tämän ohjauksen ja tiedon saada."

 

"Huomasin, että tällä hetkellä 30 min harjoitus ja rentoutus on itselle juuri sopiva."

 

"Aamu on ehdottomasti mulle parasta aikaa joogata. On ihanan rauhallista, kaikki on vielä seesteistä ja voi olla uuden edessä."

 

"Täähän on ihan parasta tietoa ja opetusta."

 

"Minä en ole näköjään vielä valmis päivittäiseen suoritukseen, mutta aamut ovat pääasiassa itselläkin paras ajankohta." Saatan antaa vastapalautetta. Hänelle annoin: kiinnitä huomiota nimenomaan joogan asenneharjoitteluun (yama, niyama): sana suoritus pisti silmääni <3 

Olet lämpimästi tervetullut kesäjoogan jaksolle oppimaan lisää oman kehon ja mielen ihmeellisyyksistä!

terkuin Maarit

- joogannut yli 20 vuotta ja joogaa edelleen - joka päivä!

bottom of page