Etsi
  • Maarit Makkonen

Paras Ystävä

Ystävä on sellainen, joka tietää Sinusta kaiken ja silti pitää Sinusta...


Ystävänpäivä on hieno teema! Ainakin kerran vuodessa (joulun ja syntymäpäivien lisäksi) muistetaan kavereita ja rakkaimpia. Tällaisen teeman pitäisi tietysti olla voimassa joka päivä ja ulottua laajemmalle kuin niihin henkilökohtaisiin ystäviin.


Millainen on se henkilö, joka saa arvokkaan tittelin Paras Ystävä? Varmaankin hauska henkilö, kenen kanssa viihtyy ja on mukava sekä helppo olla. Sellainen, joka tietää ja ymmärtää ystävänsä elämän kiemurat ja jolle voi myös kertoa niitä. Se, joka tarttuu käteen, kun sille on tarve.Ystävänpäivänä on mielenkiintoista kääntää katse myös omaan napaan. Ystävyksiin nimeltä Keho ja Mieli. Millaisia kavereita nämä ovat keskenään. Ymmärtävätkö ne toisiaan. Osaavatko ne kuunnella toisiaan. Ovatko ne iloisia toinen toisestaan ja onko niillä mukavaa toistensa kanssa?


Vai onko päässyt käymään niin, että kavereiden yhteys on kärsinyt. Jompikumpi ei enää pidäkään toisesta. Mieli häpeilee Keho-kaveriaan, eikä haluaisi liikkua sen kaverin kanssa, koska se on vääränlainen ja "huono" (liian iso, liian pieni, liian sairas, liian sitä tai tätä) . Keho on sitä mieltä, että kaveri-Mielellä menee vähän liian lujaa. Kaveri on kireänä ja sen seurassa on hankalaa olla. Mieluiten olisi erillään.


Keho ja mieli ovat "pakkokaveruksia" samassa paketissa alusta loppuun. Näiden välinen kommunikaatio on olemassa, vaikka emme sitä itse aina edes kuule. Näistä kavereista mieli on se vilkkaampi. Se kaveri pystyy vehtaamaan menneissä asioissa tai rallattaa vauhdilla suunnittelemaan tulevia. Keho on se kaveri, joka on aina vain tässä ja nyt. Ajattele, jos ne olisivat parhaat kaverit toisilleen. Aina ystävällisiä toisilleen, käsi kädessä.Ystävä on se, joka tietää Sinusta kaiken ja silti pitää Sinusta...

Millainen Ystävä sinä olet itsellesi?

Hyvää Ystävänpäivää!


---------------------------

Kirjoittaja on 56-vuotias päivittäin joogaava fysioterapeutti, joka on kiinnostunut kehon ja mielen yhteydestä joogan sekä psykofyysisen fysioterapian teorioiden kautta. Kuinka jonkinlainen kärsimys, vaiva, oire kehossa tai mielessä heijastuu ja näkyy välittömästi toisessakin.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

S-posti: cuuri.posti(at)gmail.com

Puhelin: 040 - 748 1842

Varaa aika: Vellossa

Cuuri © 2021