Etsi
  • Maarit Makkonen

Kun jotain syntyy...

Cuuri täytti eilen to 4.6.2020 vuoden. Todellisuudessa yritys täytti kyllä jo 7 vuotta. Yritystoiminta alkoi seitsemän vuotta sitten, kun kesäkuun 2013 alussa Padma Shala -joogasali aloitti toimintansa.


Padma Shala oli kaupungin ensimmäinen joogaa liiketoimintana toteuttava yritys. Joogaa oli kaupungissa ollut kyllä (yhdistys-, kansalaisopintotoiminta), muttei tuolloin vielä joogayritystä. Padma Shala oli ensimmäinen. Toiminnan arvojen sydämessä oli pitkä joogakokemus ja vahva ymmärrys siitä, että jooga on terapiaa, ei pelkkää viikkojumppaa.


Padma Shalan kurssiviikonloppu. Opettamassa vierailijaopettaja Magnus Appelberg.


Kuten minkä tahansa toiminnan tai tekijän, myös joogasalin täytyy oppia, kasvaa ja kehittyä. Vuosien varrella sai Padma Shala kiinteän joogaopiskelijapiirin. Joogattiin aamuin, joogattiin illoin, joogattiin joka päivä. Chantattiin ja hengitettiin. Juotiin teetä ja keskusteltiin. Oltiin kiireettömiä.


Joogasali sai ehdotuksia eri joogalajien ottamisesta "ohjelmistoon", mutta salin sydämessa pysyi vanhojen osaavien joogaopettajien opetus: "Keskity yhteen ja tee se hyvin." Joten sali opetti vain ja ainoastaan astangaa, ei mitään muita ehdoteltuja "uusia trendejä" (tanssijoogaa, viinijoogaa, hormonijoogaa...) Alkuperäinen jooga on terapiaa, eikä sitä pyörää tarvinnut keksiä uudelleen.


Mutta silti täytyy kehittyä. Pikkuhiljaa idea laajemmasta hyvinvointiyrityksestä alkoi itää. Mukaan voisi tulla myös muuta hyvinvointiin liittyvää, sillä kaikki eivät usko joogaterapian vaikutukseen, vaikka se on ikivanha, tutkittu ja kiistaton. Salin yrittäjä aloitti fysioterapiaopinnot oppiakseen lisää ihmisestä. Salin toiminta piti laittaa hetkeksi katkolle, sillä kuten vanhat osaavat joogaopettajat sanovat: "Keskity siihen mitä teet ja tee se hyvin." Nyky-fysioterapian opintojen osana on myös ravinto-opetusta. Tämä poiki omia lisäopintoja vegaaniravinnon suhteen (yrittäjä itse on ollut vegaani jo pitkään).


Näin Padma Shala - tuo ihana jooganhenkeä henkivä sali muuttui. Kun jotain muuttuu, jotain tuhoutuu. Ikuisuuden laki. Sali puhalsi uudet purjeet ja laajemmalla toiminta-ajatuksella. Uusi kolmiosainen ajatus vaati myös uuden nimen, uuden logon. Ja näin se syntyi. Cuuri. Yritys joka tarjoaa monenlaista hyvinvointiin liittyvää terveyskuuria: fysio-osio (terapiaa, hoitoja), joogaosio (sitä edelleen niin rakasta, tehokasta joogaterapiaa) ja vegeosio (monenlaista ravintoon liittyvää opastusta, kuuria, kurssia).


Synttäreitä juhlitaan pitkä viikonloppu (4.-7.6.2020). Tämän ajanjakson aikana tulee mukavia tuotetarjouksia sekä uusia palveluja "lanseerataan" päivittäin. Sinulle! Kuvassa VilliyrttiTasting: Vege-Cuurin uusi sesonkituote.


Hyvinvoiminen on ihmisen perusoikeus, ja silti harmillisen moni voi huonosti. Jollain tapaa pohjalla on usein kiire ja stressi! Tähän saa apua ja siihen on paljon "toimivia kotikonsteja". Tämän vuoksi Cuuri on olemassa. Auttamassa ja pitämässä Sinusta huolta!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja on Cuurin yrittäjä. Erittäin paljon ja värikkään bisnesuran kokenut 56-vuotias nainen, joka on joogannut yli 20 vuotta. Opettanut joogaa yli 10 vuotta. On vegaani. Uskoo siihen, että kipua ja huonovointisuutta voi hoitaa monin tavoin. Uskoo ikuiseen oppimiseen. Ja uskoo myös siihen, että "kaikki on mahdollista", kun keskittyy siihen mitä tekee ja tekee sen hyvin.

0 kommenttia