Palautuminen, rentoutus ja stressinhoito

Avoinna:

Ma-pe 7-20 välillä.

La-su 9-18 välillä.

Cuuri palvelee:

Lappeenrannassa (täällä), myös kotikäynnit. 

Työpaikalla: katso Yrityksille.

Palautuminen

Palautuminen on sitä, että voimavaroja kerrytetään takaisin. Monet elämän tilanteet kuluttavat voimavaroja, ja niiden palautuminen on tärkeää kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Tähän liittyy paljon muutakin kuin uni, sillä ihminen palautuu myös keskellä päivää. Päälle jäävä ylivirittynyt tila aiheuttaa "pikku sairastelun" ja väsymyksen ohella mm. lihaskireyttä ja kiputiloja: Päänsärkyä, migreeniä, niska-hartia ja selkäkipuja. Päälle jäänyt alivirittynyt tila puolestaan ilmenee jatkuvana väsymyksenä, jaksamattomuutena, "jarru-päällä" olotilana.

Tämän sivun hoidot sopivat kaikille, mutta varsinkin jos kärsit pitkittyneen stressin oireista, esim: 

– keskittymisvaikeudet
– korkea verenpaine
– tunteista johtuvat kehotuntemukset tai kehon puutumukset

– vatsan toimintahäiriöt

– jännitystilat vatsan alueella

– yleiset jännitystilat ja ahdistus

– selittämätön väsymys ja jaksamattomuus (Huom. tässä tilassa on myös ruokavalion ja peruskunnon selvittäminen tarpeen.)

Soita, mikäli haluat keskustella terapeutin kanssa ennen hoitokäyntiä.

*

PALVELUT:

1.

Palautuminen

2.

Rentoutus- ja stressinhoito

3.

Keho-mielihoidot

4.

Kivun hoito

5.

Neurosonic-hoidot

6.

LPG - imurullaushoidot

Rentoutushoito

Rentoutushoito jaloista 2.png

Rentoutushoito (2h) on hierontatyyppinen kehon käsittely, joka lievittää stressiä. Hoidossa käsitellään koko keho, jolloin kaikki kehon alueet rentoutuvat. Hoito on parhaimmillaan hiljainen, puhumaton hoitohetki, joka sisältää useanlaisia rentouttavia elementtejä. Hoito-otteet ovat spesifejä, hierontamaisia ja niissä on aina tietty hoitosuunta omanlaisine hoito-otteineen. Hoito alkaa jalkapohjasta (heijastepisteet). Ennen hoitoa käydään hoito suullisesti läpi ja selvitetään esim. mahdolliset kontraindikaatiot (hoidon esteet).

Myös kuumakivihoito (60min) tai pään ja hartioiden hieronta (60min) on syvästi rentouttava käsittely. Nämä kaikki löydät Vello-varausjärjestelmän kohdasta rentoushoidot.

Keho-mielihoidot

EFT .png

Kehomielihoidot ovat fysioterapian erikoisosaamista (psykofyysinen fysioterapia). Hoidoissa keskitytään erilaisilla tavoilla kehon tuntemuksiin ja pyritään vapauttamaan kehoon jääneitä tunnekireyksiä. Keho kantaa itsessään kaiken sen, mitä "järkimieli" ei aktiivisesti osaa tunnistaa.  Hoitoja on monenlaisia: mm. kosketusterapiaa, hengitysterapiaa, tärinäterapiaa, kehon tietoisuusharjoitteita ja voimavaralähtöistä liiketerapiaa. Hoidoissa pyritään vähentämään oireita ja lisäämään omia hoitokeinoja arkeen. (Kuvassa EFT.) Cuurin Maarit on erikoistumassa psykofyysiseksi fysioterapeutiksi ja hoitoja voi jo varata.

Joitain esimerkkejä hoitoon tulon aiheista: pitkittynyt kipu (aiheuttaa aina stressiä!), stressi, kiihtyneisyys, pitkittynyt väsymys, uupuminen, keskivaikea masennus, ahdistuksen tunteet, univaikeudet, kehon hahmottamisen ongelmat. Soita, mikäli haluat keskustella terapeutin kanssa ennen hoitokäyntiä.

Kivun hoito

TENS.png

Lääkkeetön kivunhoito on fysioterapian erikoisalaa. Akuuttia, äkillistä kipua hoidetaan eri tavoin kuin kroonistunutta eli pitkittynyttä kipua. Pitkittyneessä kivussa aivojen ns. kipusignalointi on voinut mennä sekaisin: Aivojen kipusignalointi jää päälle, vaikka varsinainen kivun alkusyy (esim. kudosvaurio) on jo parantunut. Kipu lisää aina stressiä (hormonitasolla), joten myös rentoutumisen oppiminen on tärkeä osa kaikkea kivunhoitoa.

Kivun lääkkeettömiä kivunhoitokeinoja on monenlaisia. (Kuvassa transkutaatinen hermostimulaatio.) Varsinkin pitkittyneen kivun hoidossa opetellaan ja kokeillaan useampia keinoja, jolloin asiakas saa omaan arkeensa sopivat hoitomuodot. Soita, mikäli haluat keskustella terapeutin kanssa ennen hoitokäyntiä. Hoitoa varten varaa 60min fysioterapia ja kirjoita selitteeseen: kivunhoito.

Neurosonic-hoito

Neurosonic, 3.png

Neurosonic-hoito on rentouttava ja stressiä poistava hoito, jossa maataan hoitavalla laitteella (patja). Laite tuottaa kehoon hermostoa rentouttavaa matalataajuista värähtelyä, joka vaikuttaa hermostoon tehokkaasti: värähtely tasapainottaa autonomisen hermoston toimintaa. 

Muutamia Neurosonic-hoidon vaikutuksia:

• Rentouttaa hermostoa ja olotilaa. Vähentää stressin oireita

• Auttaa nukahtamaan ja nukumaan paremmin
• Tehostaa palautumista.
• Vähentää kiputiloja
• Poistaa lihaskireyksiä ja lisää aineenvaihduntaa.

Eri ohjelmat:

20 minuutin ohjelmat: rentoutus / aktivointi / tehonokoset.

40 minuutin ohjelmat: palautuminen / rentoutus / aktivointi
 

Tällä hetkellä Neurosonic-hoitoja tehdään vain hoitosarjoina tai muun terapian yhteydessä. Soita ja konsultoi ennen sarjan ensimmäistä hoitoa, ja saat myös varausohjeet.

Cuurissa käytetään patjamallista Neurosonic-laitetta: hoidot selinmakuulla.  

LPG-imurullaus

LPG.png

LPG-hoito on laitteella tehtävä imurullaushoito, jossa ihonalaista kudosta käsitellään alipaineen avulla. Hoito on ns. fysikaalinen hoito, jonka vaikutukset ovat tehokkaita. Tärisyttävien ohjelmien vaikutus rentouttaa lihaksi ja hermostoa, kun taas staattinen imu käsittelee lihaskalvojen eli faskioiden kireyksiä.  LPG-hoidon voi tehdä myös osana muuta rentoutushoitoa.

Tässä muutamia imurullauksen vaikutuksia:

• Laukaisee lihasjännitystä 

• Vähentää kipua ja särkyä

• Kiihdyttää veren- ja nestekiertoa
• Tehostaa palautumista
.

Löydät LPG-hoidot Vellossa (fysioterapia).

Cuurissa käytetään LPG Wellbox-teknologiaa, joka soveltuu myös kotikäynteihin.