top of page
Joogakuuri.png

Joogakuuri

Joogakuurilla opetan astangajoogaa. Toisin kuin luullaan, astanga ei ole rankkaa vaan terapeuttista, kun harjoitellaan oman kehon ehdoin. Jakson aikana opetellaan omaa harjoitusta: opetan jokaista henkilökohtaisesti, jolloin harjoitus etenee kehon hyväksymää tahtia. Joogan lisäksi jakso sisältää psykofyysistä fysioterapian erikoisosaamistani. Tunneilla:
*Astangajoogassa on useita osia (8 haaraa). Asentosarjoja on 6, joista ensimmäistä opetellaan osissa ja pitkään. Tämä sarja riittää useimmille harjoittelijoille. 

Asanaopetus 

Tunneilla: 

Opetus on henkilökohtaista asanaopetusta. Ensin opetallaan astangan 1.sarjan alkua, tämän jälkeen lisätään tasapaino- sekä istumasarja. Harjoituksen loppuliikkeiden määrä lisääntyy harjoittelun edessä. 

Chanting

Tunnin alussa:  

Tunnin alussa on lyhyt vaihtuva osio chanting/filosofia. Chanttauksessa resitoidaan mantroja, jotka ovat olleellinen osa joogan harjoittelua, ne mm. rauhoittavat mieltä.

Erikoistunnit

Kerran kuussa: 

Jokaisella jaksolla on erikoistunti kerran kuussa. Tekniikkatunneilla keskitytään tiettyyn asaaan/-sarjaan suuntaavalla opetuksella.

Ohjattu 1.sarja on perinteinen harjoittelutapa, jossa koko ryhmä tekee harjoituksen yhtäaikaisesti ja ohjaaja kertoo hengitykset + asanat.

Tristhana

Asanaharjoituksen peruskivi: 

- hengitys: ujjayi

- katse: dristhit

- asento/liike: eri asanat

Harjoittelu siten, että kaikki nämä yhdistyvät.

Joogafilosofia

Tunnin alussa: 

Tunnin alussa on lyhyt vaihtuva osio filosofia/mantrat. Joogafilosofian opetus ei ole yoga sutrien opetusta, vaan käytännönläheistä ajatusta siitä, miten joogan 8 haaraa näyttäytyvät harjoittelijan elämässä.

astavakrasana.jpg

Astangaohjaaja: Maarit Makkonen

Olen harjoitellut astangaa vuodesta 2000 alkaen ja harjoittelen edelleen joka aamu. Harjoitteluni on muovanut minua ja olen harjoitteluni myötä päässyt eroon lukuisista vaivoista, tärkeimpinä vuosia kestäneet alaselkäkivut ja pitkittynyt stressi. Joogan harjoittelu muuttaa ihmisen, mutta on hyvä myös tiedostaa, että itse harjoitus muuttuu kaiken aikaa.

 

Joogaharjoittelu on vienyt minua ympäri maailmaa oppimaan Intian Mysoreen asti. Kiinnostus joogaa kohtaan on myös syy, miksi opiskelin fysioterapeutiksi ja erikoistuin psykofyysiseen fysioterapiaan.

Vaikka joogaharjoitus opettaa paljon, on jokaisella joogilla hyvä olla oma opettaja. Tässä muutamia opettajiani:

Manju Jois (Pattabhi Joisin poika)

Saraswathi Jois (P. Joisin tytär)

Sarath Jois (Saraswathin poika)

Juha Javanainen

Petri Räisänen

Pitkään jooganneena ja myös fysioterapian, psykofyysisen fysioterapian ammattilaisena voin sanoa, että jooga (astanga) on parhaimpia tietämiäni terapiamuotoja, kunhan sitä harjoittelee "oikein". Tervetuloa tunneilleni löytämään sama!

Perustin aikoinaan Lpr ensimmäisen joogasalin, jossa opetin joogatunteja päivittäin aamuin illoin. Sali sulkeutui myöhemmin fysioterapiaopintojeni ja -työni vuoksi. Kuvassa minä salissani Padma Shalassa ja asana on Astavakrasana. 

bottom of page