Yoga-Cuuri

Sana yoga on sanskritin kieltä ja tarkoittaa mm. yhdistelmää ja yhdistämistä. Jooga"lajeja" on monia. Astangajooga koostuu kahdeksasta erilaisesta "haarasta". Asentoharjoitus on yksi näistä.

Jooga sopii jokaiselle! Joogan "vaikeus" on se, että opetellaan olemaan suorittamatta ja tekemään harjoitus oman kehon ehdoilla, siten miten kulloinkin pystyy. 

Astangajoogan asentoharjoituksen periaate on yhdistää hengitys, katse ja liike/asento. Astangassa on useita asentosarjoja. Alussa opetellaan ns. 1. sarjaa, joka on terapeuttinen harjoitussarja. Se sopii kaikille ja on muokattavissa!

Monet luulevat, että astanga on vaikeaa ja rankkaa. Näin ei ole, kun oppii olemaan yliyrittämättä (kuuntele ohjaajan vinkkejä).  Joogaharjoitus on harjoitus, joka sekä rentouttaa että vahvistaa.

Ohjattu / alkeisjoogatunti

Ohjattu harjoitus alkaa sillä, että keskitytään hetki omaan hengitystahtiin ja haetaan tasapainon tunne. Tämän jälkeen tehdään useita aurinkotervehdyksiä, jotka valmistelevat kehoa ja mieltä muihin asentoihin. Tunti jatkuu joogaliikkeillä ja ohjaaja kertoo joka liikkesssä hengityksen suunnat sekä asennon. Lopussa tehdään loppuliikkeitä ja suullisesti ohjattu rentoutus. Harjoitus tehdään oman kehon ehdoilla, ja ohjaajan vinkit ovat arvokkaita!

Tunti sopii:

-aloittelijalle

-joogan pariin palaavalle

-hengityksen tahtia opettelevalle

-vastapainoksi säännölliselle mysore-harjoittelijalle

Mysore-tunti

Mysore on kaupunki Intiassa. Harjoitus tarkoittaa omaan hengitytahtiin tehtyä harjoitusta. Harjoittelija päättää itse, minkä mittaisen harjoituksen tekee (1,5 h aikana). Harjoitusta määrittää aina oma sen päivän jaksaminen ja osaaminen. Ohjaaja opettaa jokaista henkilökohtaisesti ja avustaa tarpeen mukaan. Tunti ei tarkoita edistynyttä tuntia, vaan sopii kaikille - myös joogan aloittamiseen!

Tunti sopii:

-aloittelijalle

-jo joogaavalle

-kun haluaa oppia asentoja eteenpäin

-kun juurruttaa joogaa päivittäiseksi

Tuolijooga

Tuolijoogassa harjoitus tehdään tuolilla istuen ja tuoli apuna. Harjoituksessa keskitytään hengitykseen ja tehdään liikkeitä, jotka notkistavat selkää, niveliä ja lihaksia. Harjoituksessa puretaan myös mielen jännityksiä ja stressiä. Harjoituksen voi tehdä arkivaatteissa, ei tarvitse erillisiä urheiluvaatteita. Hieman joustavat vaatteet ovat parhaat! Harjoituksessa käytetään apuvälineitä (joogatiilejä / vöitä).

Tunti sopii kaikille kuntoon, kokoon ja ikään katsomatta!

Mutta varsinkin:

-stressaantuneille, toimistotyöläisille

-ikääntyneille

-tasapainohäiriöistä kärsiville

Aamujooga

Aamu on ihanteellinen aika harjoitukselle, sillä keho on yön jäljiltä levännyt ja mieli on rauhallinen. Aamuharjoitus suositellaan vatsa tyhjänä, eli ennen aamiaista/syömistä. Aamujooga notkistaa yön jäljiltä paikallaan ollutta kehoa ja tuo mieleen tyyneyttä ja stressittömyyttä alkavaan päivään. Aamun harjoitus on suulisesti ohjattu.

Tunti sopii:

-aloittelijalle

-joogan pariin palaavalle

-hengityksen paikkoja opettelevalle

-vastapainoksi ja kokeiluksi iltaharjoittelijalle

Joogakurssit

Cuuri pitää erilaisia joogakursseja sekä kutsuu vierailijaopettajia L:rantaan. Kurssi voi olla intensiivinen viikonloppuna pidetty kurssi tai jaksomainen pidemmällä ajalla (esim. kerta viikossa muutaman kk:n ajan) joogaharjoituksen opettelu.

Kursseilla jokainen harjoittelee juuri siten, miten pystyy ja jaksaa ja tämä tapa harjoitella on koko joogan filosofian perusta.

 

Yksityistunnit

Yksityistunnit sopivat yksityishenkilöille sekä mille tahansa ryhmille. Joogatunti on mukava idea työhyvinvointiin ja tyhy-päiviin. Kareriporukoille, syntymäpäiville, polttareihin - oikeastaan mihin tahansa. On yksityistunti ohjattu hääpäivänäkin..

Yksityistunti voi olla kertaluontoinen mutta se voi myös olla säännöllinen tunti kerran viikossa tietyn ajanjakson ajan.

Ole yhteydessä ja sommitellaan sopiva!

Cuuri © 2020