Yoga-Cuuri

Sana yoga on sanskritin kieltä ja tarkoittaa mm. yhdistelmää ja yhdistämistä. Jooga"lajeja" on monia. Astangajooga koostuu kahdeksasta erilaisesta "haarasta". Asentoharjoitus on yksi näistä.

Jooga sopii jokaiselle! Joogan "vaikeus" on se, että opetellaan olemaan suorittamatta ja tekemään harjoitus oman kehon ehdoilla, siten miten kulloinkin pystyy. 

Astangajoogan asentoharjoituksen periaate on yhdistää hengitys, katse ja liike/asento. Astangassa on useita asentosarjoja. Alussa opetellaan ns. 1. sarjaa, joka on terapeuttinen harjoitussarja. Se sopii kaikille ja on muokattavissa!

Monet luulevat, että astanga on vaikeaa ja rankkaa. Näin ei ole, kun oppii olemaan yliyrittämättä (kuuntele ohjaajan vinkkejä).  Joogaharjoitus on harjoitus, joka sekä rentouttaa että vahvistaa.

Jooga ei ole jumppaa, vaan syvimmillään monitasoinen harjoitus, jota ei voi täysin sanoin selittää vaan se täytyy kokea. 

Warrior One

Ohjattu alkeisjoogatunti

Ohjattu harjoitus opettaa joogan perusosia: hengitystä, katseen kiintopistettä sekä asentoja. Harjoitus alkaa keskittymällä hetki omaan hengitystahtiin ja tasapainon tunteeseen. Varsinainen asanaharjoitus sisältää useita aurinkotervehdyksiä, jotka valmistelevat kehoa ja mieltä muihin asentoihin. Tunti jatkuu seisomasarjan joogaliikkeillä ja ohjaaja kertoo joka asanassa hengityksen suunnat, katseen kiintopisteen sekä asennon. Lopussa tehdään loppuliikkeitä ja suullisesti ohjattu rentoutus. Harjoitus tehdään oman kehon ehdoilla  eli jokainen tekee liikkeet ja asennot siten kuin pystyy. Ohjaaja antaa vaihtoehtoja tekemiselle ja ohjaajan vinkit ovat arvokkaita!

Tunti sopii:

-aloittelijalle

-joogan pariin palaavalle

-hengityksen tahtia opettelevalle

-vastapainoksi säännölliselle mysore-harjoittelijalle

.

Ashtanga Yoga

Mysore-tunti

Mysore on kaupunki Intiassa. Harjoitus tarkoittaa oman hengityksen tahtiin rytmitettyä harjoitusta. Harjoittelija päättää itse, minkä mittaisen harjoituksen tekee 1,5 h aikana. Harjoitusta määrittää aina oma sen päivän jaksaminen ja osaaminen, joten alussa harjoitus on usein lyhyempi. Opettaja ohjaa jokaista henkilökohtaisesti, antaa asennoille vaihtoehtoisia tapoja ja avustaa tarpeen mukaan. Tunti ei tarkoita edistynyttä tuntia, vaan sopii kaikille - myös aloittelijoille!

Tunti sopii:

-aloittelijalle

-jo joogaavalle

-kun haluaa oppia asentoja eteenpäin

-kun juurruttaa joogaa päivittäiseksi

.

Image by Anupam Mahapatra

Tuolijooga

Tuolijoogassa harjoitus tehdään tuolilla istuen ja tuoli apuna. Harjoituksessa keskitytään hengitykseen ja tehdään liikkeitä, jotka notkistavat selkää, niveliä ja lihaksia. Harjoituksessa puretaan myös mielen jännityksiä ja stressiä. Harjoituksen voi tehdä arkivaatteissa, ei tarvitse erillisiä urheiluvaatteita. Hieman joustavat vaatteet ovat parhaat! Harjoituksessa käytetään apuvälineitä (joogatiilejä / vöitä).

Tunti sopii kaikille kuntoon, kokoon ja ikään katsomatta!

Mutta varsinkin:

-stressaantuneille, toimistotyöläisille

-ikääntyneille

-tasapainohäiriöistä kärsiville

.

Yoga Class

Aamujooga

Aamu on ihanteellinen aika harjoitukselle, sillä keho on yön jäljiltä levännyt ja mieli on rauhallinen. Aamuharjoitus suositellaan vatsa tyhjänä, eli ennen aamiaista/syömistä. Aamujooga notkistaa yön jäljiltä paikallaan ollutta kehoa ja tuo mieleen tyyneyttä ja stressittömyyttä alkavaan päivään. Aamun harjoitus on suulisesti ohjattu.

Tunti sopii:

-aloittelijalle

-joogan pariin palaavalle

-hengityksen paikkoja opettelevalle

-vastapainoksi ja kokeiluksi iltaharjoittelijalle

.

Yoga Team

Joogakurssit

Cuuri pitää erilaisia joogakursseja sekä kutsuu vierailijaopettajia L:rantaan. Kurssi voi olla intensiivinen viikonloppuna pidetty kurssi tai jaksomainen pidemmällä ajalla (esim. kerta viikossa muutaman kk:n ajan) joogaharjoituksen opettelu.

Kursseilla jokainen harjoittelee juuri siten, miten pystyy ja jaksaa ja tämä tapa harjoitella on koko joogan filosofian perusta.

 

.

Yoga Class for all Ages

Yksityistunnit

Yksityistunnit sopivat yksityishenkilöille sekä mille tahansa ryhmille. Joogatunti on mukava idea työhyvinvointiin ja tyhy-päiviin. Kareriporukoille, syntymäpäiville, polttareihin - oikeastaan mihin tahansa. On yksityistunti ohjattu hääpäivänäkin..

Yksityistunti voi olla kertaluontoinen mutta se voi myös olla säännöllinen tunti kerran viikossa tietyn ajanjakson ajan.

Ole yhteydessä ja sommitellaan sopiva!

.