Joogaa joka päivä -verkkokurssi

Mikä kurssin tarkoitus on? 

Kurssin tarkoitus on istuttaa jooga osaksi jokaista päivääsi. Kurssilla kokeilet joogaamista 3 viikon eli 21 päivän ajan joka päivä. Tämä on ennen kaikkea asenteesi muutos joogan päivittäistä harjoittelua kohtaan! Kurssin tarkoitus on MUUTOS!

Kenelle kurssi sopii? 

Kurssi sopii jokaiselle, joka on harjoitellut joogaa jo hieman. Tämä ei ole aloitus tai alkeiskurssi. Kurssi sopii, jos käyt esim. joogan viikkotunneilla ja haluaisit oppia joogaamaan itseksesi. Kurssi sopii myös, jos oma itsenäinen harjoittelu ei meinaa onnistua: mieli sanoo, että aika ei riitä, paikka ei löydy, ei jaksa... Tällä kurssilla saat avaimia tähän (Asenne "en ehdi, en jaksa, en pysty, ei tänään"...)

Miten kurssi toteutuu? 

Kurssi toteutuu facebook-ryhmässä. Ryhmässä on joka päivä livelähetys (teemasta riippuen 30-60min). Lähetysaika vaihtelee hieman esim. viikonloppuisin. Tarkka aikataulu tulee näkyviin kurssin FB-sivulla. Live on alustus, joka herättää omaa pohdintaa ja kokeiluja liven jälkeen. Livet ja tekstit säilyvät ryhmässä koko kurssin ajan. Voit katsoa videot jälkeenpäin, jollet ehdi päivän liveen. Seuraa kurssia kuitenkin päivittäin, ettei aiheet ruuhkaannu ja jäät teemoista jälkeen. Kurssin jokaisessa livessä on teema ja ydinajatus, jonka ohjaaja alustaa myös tekstinä (lisää alempana).

Mitä kurssi sisältää? 

Saat runsaasti vinkkejä, kokeiltavaa ja ajateltavaa kokeneelta, 20 vuotta jooganneelta ohjaajalta Maaritilta, joka joogaa itse joka päivä. Jakso sisältää myös harjoituksia: asana-, hengitys- ja rentoutusharjoituksia. Viikkotasolla kurssi etenee näin:

1. Viikko: joogaharjoituksesi ulkoiset asiat (joka pv eri teema)

2. Viikko: joogaharjoituksesi sisäinen maailma (joka pv eri teema)

3. Viikko: mikä kaikki  voi romahduttaa päivittäisen harjoittelun (joka pv eri teema)

Mitä kurssia varten tarvitaan ? 

Sinä olet joogaväline. Aloitat kurssin sellaisena kuin olet nyt ja 3 viikon kuluttua voi olla toisin. Oma joogamatto on hyvä olla. Kannattaa myös hankkia jonkinlainen "kurssipäiväkirja" (vihko tms.), johon kirjoittelet omia ajatuksiasi kurssin aikana. Näitä ei julkaista mihinkään, vaan näet jälkeenpäin itse oman muutoksesi. Koska kurssi tapahtuu fb-ryhmässä, Sinulla täytyy olla FB.

 

Mitä live-lähetyksissä tapahtuu?

1. Saat tietoa. Saat kokemusperäistä tietoa joogasta normaaliin elämään istutettuna (esim. joogan filosofia kuten joogin ruokaympyrä, joka on super-mielenkiintoinen ja kattaa paljon enemmän kuin syömisen!). Saat motivoivia ajatuksia ja vinkkejä. Liven aikana voit esittää kysymyksiä ja saat vastauksen. Kysymyksiä ja kommentteja voi esittää FB-ryhmässä koko jakson ajan ja tietenkin ohjaaja vastaa niihin.

2. Saat pieniä tehtäviä. Jokaisessa livessä on joku ydinajatus, jonka ohjaaja alustaa. Saat jakson aikana teemoihin liittyviä pikku tehtäviä. Nämä ovat vapaaehtoisia, sillä käyt kurssia omaa harjoitustasi varten, et ohjaajalle.

3. Saat joogaohjausta. Kurssilla on muutamia yhteisiä ohjattuja joogaharjoituksia, mutta ei joka livessä! Miksi? Tämä on kurssi, jolla opettelet omaa itsenäistä joogaharjoittelua. Sitä ei opi, jos ohjaaja on kaiken aikaa ruudulla...

Kuinka kauan FB-ryhmä / live-lähetykset näkyvät?

FB-ryhmä ja livet ovat käytössäsi kurssin jälkeen vielä 1 viikon (6.12. Itsenäisyyspäivään) asti. Miksi näin? Koska 21 päivää on se aika, joka menee rutiinin juurruttamiseen.  Tämän vuoksi on tarkoitus, että opit asioita 3 viikon aikana ja se mitä opit, juurtuu. Kaikki muu tulee varmasti vastaan uudelleen oman harjoittelun myötä, sillä oma harjoitus on paras opettaja! Eli FB-ryhmä & livet eivät säily pitkään vaan 1 viikko jakson jälkeen ryhmä "pimenee". 

Mitä kurssi ei ole ja kenelle kurssi ei sovi?

Tämä kurssi ei ole joogan alkeiskurssi / asanakurssi, joten kurssi edellyttää, että olet harjoitellut hieman. Saat kyllä vinkkejä asanoihinkin ja kurssilla on osio Jooga ja kipu (vk 3), mutta Jos haluat aloittaa joogan "nollista" ja oppia asentoja, tule Cuurin viikkotunneille. 

---------------------------------------------------------------

Mitä palautetta aiemmasta kurssista (kevät 2020):

"Kiitos, ihan mahtava 3 viikkoa❤️ Täähän on ihan parasta tietoa ja opetusta😍

 

"Tosi paljon uusia juttuja tullut, muistutuksia myös vanhoista jotka unohtanut."

 

"Itselle uutta ja kiinnostavaa nämä ruokajutut. Joogasta toki lukenut ja tietoa on ollut, mutta tässä mukavasti kompaktina🤗 "

 

"Into on minulla kyllä kasvanut tämän kautta🙃 Hyvä jakso ja toivon jatkoa, niin että muutkin voi saada tämän ohjauksen ja tiedon."

 

 "Huomasin, että  30 min + rentoutus on tällä hetkellä hyvä harjoitus itselle🧐"

 

"Aamu on ehdottomasti mulle parasta aikaa joogata. On ihanan rauhallista, kaikki on vielä seesteistä ja voi olla uuden edessä.

 

"Minä en ole näköjään vielä valmis päivittäiseen suoritukseen, mutta aamut ovat pääasiassa itselläkin paras ajankohta."