Fysioterapia, hieronta

Avoinna:

Ma-pe 7-20 välillä.

La-su 9-18 välillä.

Cuuri palvelee:

Lappeenrannassa (täällä), myös kotikäynnit. 

Työpaikalla: katso Yrityksille.

Fysioterapia

Fysioterapiassa hoidetaan tai ennaltaehkäistään kehon toimintaa häiritsevä kipu ja vaiva. Terapiassa lisätään tai ylläpidetään liikkumiskykyä. Cuuri painottaa kivun hoidon merkitystä. Kokonaisvaltainen fysioterapia on Cuurin koko toiminnan perusajatuksia. Jos keho on kivulias, mieli stressaantuu ja kun mieli stressaantuu, keho kipeytyy. Kaikki on yhteydessä.

Fysioterapiassa on monia metodeja: liiketestit, terapeuttiset liikkeet, fysikaaliset  hoidot (esim.  LPG, IF, Neurosonic), nivelten mobilisointi, lihasten hieronta ja venyttely ja lääkkeetön kivunhoito esim. matalataajuisella virralla (TNS) sekä erilaiset kinesioteippaustekniikat. 

Terapiassa tehdään alkututkimus ja hoitosarjoissa hoitosuunnitelma jaksolle. Fysioterapiaan voi tulla myös ilman lähetettä.

*

PALVELUT:

1.

Fysioterapia, fysikaaliset hoidot

2.

Psykofyysinen fysioterapia,      keho-mielihoidot, stressi, kipu

3.

Hieronta, manuaalinen käsittely

4.

Neurosonic-hoidot

5.

LPG - imurullaushoidot

Psykofyysinen fysioterapia

EFT .png

Psykofyysinen fysioterapia on fysioterapian erikoisosaamista. Terapian kantavana tekijänä on se, että ihmisen psyykettä (mieli) ja fysiikkaa (keho) ei voida erottaa toisistaan, vaan ne ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa tiedostamattamme. Terapiamenetelmiä on monenlaisia: mm. kosketusterapiaa, hengitysterapiaa, tärinäterapiaa, kehon tietoisuusharjoitteita ja voimavaralähtöistä liiketerapiaa. Hoidoissa pyritään vähentämään oireita ja lisäämään voimavaroja arkeen. (Kuvassa EFT.). Cuurin Maarit opiskelee ja on erikoistumassa: varaa 60min fysioterapia. Huom! Kela-korvauksia (psykofyys.fysioterapian lähete) ei vielä käsitellä eikä myöskään vaikeita mielenterveysdiagnooseja.

Joitain esimerkkejä hoitoon tulon aiheista: pitkittynyt kipu (aiheuttaa aina stressiä!), stressi, kiihtyneisyys, pitkittynyt väsymys, uupuminen, keskivaikea masennus, ahdistuksen tunteet, univaikeudet, kehon hahmottamisen ongelmat. Katso myös sivu Palautuminen, stressi.

Soita, mikäli haluat keskustella terapeutin kanssa ennen hoitokäyntiä.

Hieronta

hieronta .png

Hieronta on käsin tehty kehon osan tai koko kehon käsittely, jossa lihaksia lämmitetään, venytetään, painellaan ja ravistellaan. Hieronta poistaa lihaskireyttä, -kipuja ja turvotusta, nopeuttaa aineenvaihduntaa ja palautumista. Hieronta rentouttaa mieltä, joten varsinkin pidempi hieronta sopii myös stressin poistoon rentouttavana hoitona. Cuurissa painotetaan kivunpoistoa, joten hierontaotteet ovat aina "lujasti lempeitä", muttei murjovia. Muista aina, että mikäli vaiva on kestänyt pidempään, kyseessä ei ehkä ole `pelkkä lihaskireys´, vaan kannattaa tutkia: varaa tunnin fysioterapia.

Hieronta ei sovi, mikäli on kuumetta, akuutti tulehdus tai alueella ihorikko tai suonikohjuja. Hierontaan ei myöskään ole hyvä tulla juuri syöneenä (~2h ateriasta)

Neurosonic-hoito

Neurosonic, 3.png

Neurosonic-hoito on rentouttava ja stressiä poistava hoito, jossa maataan hoitavalla laitteella (patja). Laite tuottaa kehoon hermostoa rentouttavaa matalataajuista värähtelyä, joka vaikuttaa hermostoon tehokkaasti: värähtely tasapainottaa autonomisen hermoston toimintaa. 

Muutamia Neurosonic-hoidon vaikutuksia:

• Rentouttaa hermostoa ja olotilaa. Vähentää stressin oireita

• Auttaa nukahtamaan ja nukumaan paremmin
• Tehostaa palautumista.
• Vähentää kiputiloja
• Poistaa lihaskireyksiä ja lisää aineenvaihduntaa.

Eri ohjelmat:

20 minuutin ohjelmat: rentoutus / aktivointi / tehonokoset.

40 minuutin ohjelmat: palautuminen / rentoutus / aktivointi
 

Tällä hetkellä Neurosonic-hoitoja tehdään vain hoitosarjoina tai muun terapian yhteydessä. Soita ja konsultoi ennen sarjan ensimmäistä hoitoa, ja saat myös varausohjeet.

Cuurissa käytetään patjamallista Neurosonic-laitetta ja hoidot tehdään selinmakuulla.  

LPG-imurullaus

LPG.png

LPG-hoito on laitteella tehtävä imurullaushoito, jossa ihonalaista kudosta käsitellään alipaineen avulla. Hoito on ns. fysikaalinen hoito, jonka vaikutukset ovat tehokkaita. Tärisyttävien ohjelmien vaikutus rentouttaa lihaksi ja hermostoa, kun taas staattinen imu käsittelee lihaskalvojen eli faskioiden kireyksiä.  LPG-hoidon voi tehdä myös osana muuta rentoutushoitoa.

Tässä muutamia imurullauksen vaikutuksia:

• Laukaisee lihasjännitystä 

• Vähentää kipua ja särkyä

• Kiihdyttää veren- ja nestekiertoa
• Tehostaa palautumista
.

Löydät LPG-hoidot Vellossa (fysioterapia).

Cuurissa käytetään LPG Wellbox-teknologiaa, joka soveltuu myös kotikäynteihin.