top of page
Uniryhmä.png

Järjestäjä: Cuuri
Ohjaaja: Maarit Makkonen

Paikka: Verkkokurssi

Toiminnallisia kehon ja mielen menetelmiä pidetään unettomuuden hoidossa ensisijaisina*. Menetelmät vaikuttavat unettomuutta ylläpitäviin tekijöihin. Kognitiivis-behavioraalisilla (ammattilaistermi) menetelmillä tehdään muutoksia omiin tapoihin ja tottumuksiin sekä omiin ajatuksiin. Menetelmä auttaa unettomuuten tutkitusti. Henkilö saa itselleen toimivia käytännön keinoja.

*Mitä moni ei tiedä: Unilääkkeet (voivat olla hetkellisesti tarpeen) ohentavat unesta terveydelle tärkeän syvä uni -vaiheen pois. Tämän vuoksi nykyisessä unettomuuden hoidossa suositaan lääkkeettömiä metodeja.

CBT-I ryhmien ohjaajat ovat Uniliiton perehdyttämiä terveydenhuollon ammattilaisia. Cuurin uniryhmä sisältää CBT-I menetelmän lisäksi myös psykofyysistä erikoisosaamista.

Uniryhmässä

Unettomuus.png

Ryhmä sopii aikuiselle
unettomuudesta kärsivälle.

Uniryhmä on 8 * 1,5 h etätapaamisen jakso, jonka tavoitteena on auttaa unettomuudesta ja huonosta unesta kärsivää paratamaan unta ja elämänlaatua lääkkeettömin menetelmin.  

Jakson perustana on CBT-I mentelmä (cognitive behavioral therapy for insomnia), joka tutkitusti auttaa lievittämään unettomuutta. Jaksolla saat tietoa, käytännön keinoja sekä vertaistukea. Tämä jakso sisältää paljon psykofyysistä erikoisosaamista. 

 

Etätapaamiset ovat kerran viikossa. Tapaamiset sisältävät mm. unenhuoltoa, nukkumistapojen muutoksia, unirytmiä tukevia ratkaisuja, univalve-rytmin tasaamista sekä vireystilan säätelyä eri keinoin. 

Saat käytännön ohjeita sekä kotiharjoituksia unen parantamiseksi. Motivoituminen oman käyttäytymisen tutkintaan ja muutoksiin on tällä jaksolla tärkeää. Halu kokeilla, tehdä ja tutkia.

Verkkotapaamiset: 8 * keskiviikko, alkaa 10.1.24

Aika: klo 17.30-19

tammi: 10.1. / 17.1. / 24.1. / 31.1.

helmi:  7.2. / 14.2. / 21.2. / 28.2.

*To 28.12. alkava ryhmä on TÄYNNÄ. 

Paikka: Verkossa, Nordhealth-yhteys

-turvallinen terapiayhteys johon kirjaudutaan pankkitunnuksilla.

-vuorovaikutuksen vuoksi ryhmään otetaan max. 10 henkilöä. 

Hinta: 200 €/hlö (~vain 25 €/kerta)

Maksu: Ilmoittautumislomakkeessa on maksuvaihtoehtoja. 

Tyhy-saldot: Voit maksaa oman terapiajakson myös e-passilla tai smartumilla, jos työnantajasi on antanut fysioterapia-hierontaedun. Jaksoa ei voi maksaa liikuntaedulla.

Ilmoittaudu mukaan oheisesta linkistä. Saat lisäohjeet s-postilla.

Ilmoittautuminen päättyy 6.1.2023. 

 

Pidetään unesta huolta!

Terveisin Maarit

- CBT-I uniryhmäohjaaja

- psykofyysinen fysioterapeutti

- rentoutusohjaaja

- HoitavaHengitys HB-ohjaaja

bottom of page