top of page

Asiakaskyselyn kooste

Asiakaskysely 2023,2.png

Tällä sivulla on lyhyt kooste Cuurin asiakaskyselystä, syyskuu 2023.

Kiitos kaikille vastanneille!

Syyskuun asiakaskyselyyn tuli aivan valtavasti vastauksia.

 

Kaikki vastaukset on luettu, noteerattu ja niitä on pohdittu.

 

KIITOS kaikille arvokkaasta ajastanne ja näkeymyksistänne!

Tässä joitain kohotuksia.

- Maarit

TYYVYVÄISYYS PALVELUIHIN JA OSAAMISEEN ON SUURI

Suurella ilolla (silmäkulmia kostutti) kävi ilmi, kuinka tyytyväisiä te asiakkaat olette. Selvästikin Cuurin missio toteutuu: olla erilainen, jopa uniikki kokonaisvaltainen hoito/terapiapalveluntarjoaja kaikkineen koskien palvelusisältöjä, palveluaikoja ja palvelupaikkaa, joka ei ole klinikkamainen miljöö. Kaikkien terapeuttien ei tarvitse tehdä samalla tavalla tai osata samaa, vaan tarvitaan erilaisia palveluita ihmisen eri tilanteisiin. Cuurissa painoarvo osaamisen ohella on rentoutumisen ja turvallisen olemisen osuudessa ei-klikkamaisessa miljöössä.   

EHDOTUKSIA

Muutama toivoi enemmän erilaisia hierontapalveluita. Ymmärrän täysin tämän toiveen sisältämän kosketuksen tärkeän merkityksen (oksitosiinin tuotanto). Ja idea on todella hyvä, mutta minä identifioidun omassa ajatuksessani fysioterapeutiksi, psykofyysisen fysioterapiatyön tekijäksi, en miellä itseäni hierojaksi. (En aliarvioi lainkaan hierojan hienoa ammattitaitoa ja osaamista, ymmärrät varmasti). Joten tietysti asiakastoiveiden lisäksi myös omat intressini vaikuttavat palveluihin.

 

Cuurissa on tällä hetkellä 12 erilaista hierontatyyppistä palvelua yksilölle ja muutama parillekin (paripalvelut). Ajattelen, että tämä riittää tässä kohtaa. Intresseissäni on hakea lisää toisenlaista osaamista ja sisältöä palveluihini, kuten esim. uniongelmiin tarkoitettu kognitiivinen käyttäytymisterapia CBT-I, jota opiskelen parasta aikaa. Ammattikokemukseni kautta tiedän, että on paljon ongelmia, joita ei voi hieroa pois - vaikka ihmisen oma ajatus voikin olla ensimmäisenä hakeutua hierontaan. Todella usein tarvitaan myös aivan muunlaista terapiaa, ymmärrystä miten mielen taso linkittyy kaikkiin fyysisiin ongelmiin. Tarvitaan metodeja, joissa henkilön oma kehomieli tekee ja säätää tason. Todella kiitollisena vastaanotan tämänkin palautteen ja kuulen sen. Siinä mitä en itse osaa tai tee, voin aina ohjata toiselle osaajalle, joten kysy!

TOIVEITA

Olen niin kiitollinen, että laaja osaamiseni on nähty ja ymmärretty. Vastauksissa toivottiin myös luentoja ja infotilaisuuksia: asiaa kokonaisvaltaisesta terveydestä, rentoutumisesta ja ravitsemuksesta.  Kyselyn toiveissa ei käynyt selväksi, oliko toiveena verkkomuotoinen vaiko livetilaisuus, mutta nämä laitan ehdottomasti harkintaan. Olen kerännyt tietoa ja osaamista monelta saralta yli parikymmentä vuotta. Vaikka voi opiskella aivan omaksi ilokseenkin, osaaminen ja tietäminen muuttuu syvemmin arvokkaaksi vain, kun sen jakaa muille! Oletko muuten koskaan kurkannut mun osaamisprofiilini? Se on täällä

"NOOTTIA"

Palveluyrittäjän on hyvä kuulla myös ns.epäkohtia, jotka vaivaavat tai haittaavat käyntiä. Ihanaa, että sellaistakin palautetta rohjettiin kertoa. Ymmärrän seuraavat haittatekijät ja epäkohdat täysin: Yksi haittatekijä on portaat. Voivat olla haaste alaraaja- ja selkävaivoissa. Toinen haittaava tekijä oli, että Cuuri on kaukana keskustasta. Kolmas epäkohta koski puutetta: Cuurissa ei ole odotustilaa. Ymmärrän nämä epäkohdat täysin. 

---- Näihin vinkkinä: Cuuri ei ole keskustassa, mutta minä palvelen asiakkaita keskustassa Snellmanninkadun FysiosMehiläisessä (ent.Manukatti), jossa on esteetön kulku ja odotustila. Toinen paikka keskustassa on Terapiatalo Noste Pormestarinadulla. Näissä palvelen psykofyysisenä fysioterapeuttina kyseisen toimipisteen tiloissa ja toiminnan sabluunan alla (saatavilla ei ole Cuurin rentoutushoitojen valikoima&laitteet, mutta osaamiseni on.) Näihin varaaminen ja maksu tapahtuu kyseisen toimpisteen kautta. Löydät linkit Cuurin etusivilla.  Cuurin esteettömyydestä, odotustilasta yms. on muuten maininta Vello-varauksen tulo-ohjeissa. Tulo-ohjeet kannattaa aina lukea.

YLEISKOMMENTTINA edellisiin

Asiakkaan ei ole tarkoitus miettiä palvelun reunaehtoja, vaan saada apua ongelmiinsa itselleen mieluisassa paikassa. Yrittäjänä sen sijaan joutuu miettimään asiakkaan auttamisen lisäksi todella monia asioita, monesta näkökulmasta. Ajattelen, että yrittäjän on tärkeä hyväksyä se, ettei voi palvella ja "miellyttää" kaikkia. Jos koettaa, hajottaa itsensä - uupuu yrittämiseen. 

 

Tottakai yrittäjä suunnittelee ja miettii monenlaisia vaihtoehtoja. Olen miettiynyt toimitilan ratkaisuja monelta kantilta. Yksi on olemassaolevien liikesopimusten kautta. En suunnittele omaa liiketilaa keskustaan niin kauan kuin palvelen Fysios Mehiläisessä ja Terapiatalo Nosteessa. Sopimusehdoissa sovitaan aina monia asioita, mm. kilpailuehdoista. Tämä vaikuttaa aiheeseen. Tästä ei enempää, ovat luottamuksellisia asioita.

 

Yrittäjä miettii aina myös kustannuksia. Jos olisi oma liiketila keskellä kaupunkia, pitäisi Cuurin palveluhintojen olla huomattavasti nykyistä korkeammat (laskelmia on tehty). Tuottojen täytyy aina kattaa kaikki kustannukset. Olen koulutukseltani myös KTM ja osaan tehdä tarkat laskelmat, joihin Cuurin hinnoittelu perustuu täysin (en kopio muiden hintoja). En ole halukas nostamaan hintoja tai luopumaan edullisesta ns. sarjakorttihinnoittelusta. Haluan, että mahdollisimman monella asiakkaalla olisi pääsy palveluihin, sillä psykofyysistä osaamista tarvitaan enenevässä määrin.

 

Toiminnan palveluajat: palvelen mieluusti erittäin laveilla ajoilla eli aikoja on saatavilla aamusta iltaan ja viikonloppuisin. Saan paljon kiitosta siitä, että löytyy myöhäisiä aikoja sekä viikonloppuaikoja. Tottakai työtapa on myös minun kannaltani hyvä. Voin asiakastyön väliaikoina opiskella, palautua, rentoutua (on psyfy-työläiselle tärkeää palautua töiden välillä!), puuhata omia.  Jos työskentelisin keskustan toimitilassa, supistaisin todennäköisesti palveluaikoja melkoisesti. Oletko huomannut, että todella moni fysioterapiapalvelu noudattaa edelleen ns. virastoaikoja. Minä en. Kerron Cuurin etusivulla, että Cuuri palvelee modernisti. Tämä on juuri sitä ajattelua.  

IHANIA VASTAUKSIA ja minulle niin tärkeää kuulla näkökulmianne! Kaikki kiitokset, toiveet ehdotukset on luettu ja kuultu. Kaikkea ehdoteltua pohdin ja harkitsen. Jollei toteudu nyt, niin kukapa tietää, ehkä jonain päivänä...

bottom of page